Stappen in het onbekende
Is deel van: Publicaties
In een toenemend onzekere wereld kom je - of je nu onderwijs geeft, in een organisatie werkt of onderzoek doet - steeds vaker op het punt dat je ‘stappen in het onbekende’ zal moeten zetten. Bart van Rosmalen haalt drie centrale vragen naar voren die daarbij meespelen. Hoe doorbreek je het vastzitten in de macht der gewoonte van zich telkens herhalende patronen? Hoe ben je elkaar, tegen een achtergrond van toenemende polarisatie, tot goed gezelschap? Hoe kom je onderling tot overeenstemming over wat het goede is om te doen?
Geïnspireerd door de kunsten reikt dit handboek muzisch werk veertig concrete werk- en gespreksvormen aan die bezieling en betrokkenheid als bron van goed werk aanwakkeren. Die de beweging maken van eenzijdigheid naar wederkerigheid, en van een krampachtige focus op snelle oplossingen naar meervoudig kijken. Die je handreikingen geven om je eigen professionele praktijk stap voor stap te transformeren.
Aan de basis daarvan liggen drie eenvoudige ontwerpprincipes:
1. Variaties maken: het door variaties versterken van de scheppende kant in het werk dat je doet;
2. Eigenheid en samenspel: het eigene én het gezamenlijke aanwakkeren in hoe je met elkaar werkt en omgaat;
3. Tonen: door te tonen het werk in de wereld brengen en er aanspreekbaar op zijn.
Bestellen / Order
Stappen in het onbekende is tijdelijk uitverkocht en naar verwachting vanaf half november weer beschikbaar. Bestel nu vast je exemplaar!
Stappen in het onbekende - handboek muzisch werk
Prijs: €25
Bestel
Ontvankelijkheid
Tegelijkertijd met Stappen in het onbekende heeft Bart van Rosmalen het boek Ontvankelijkheid uitgebracht. Prijs: €26,50
Bestel
For international shipments, please get in touch before placing your order. We will inform you about the correct shipping costs. Mail to hkupress@hku.nl.
Over de auteur
Bart van Rosmalen (1957) heeft een achtergrond in de kunsten als cellist en theatermaker bij onder andere Orkater. Na zijn promotie bij de Universiteit voor Humanistiek startte hij in 2014 als lector Kunst en Professionalisering bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het lectoraat verbindt onderwijs en onderzoek met organisatie en beleid. Dat krijgt gestalte in nieuwe werk- en gespreksvormen, een werkplaats, en een jaarlijks festival.