Onderdeel van 'muzisch onderzoek'
In de werkplaats werken we vanuit het idee dat je kennis over de realiteit niet alleen verkrijgt via streng wetenschappelijke methodes die uitgaan van objectiviteit, meetbaarheid en afstandelijkheid van de onderzoeker. Nee, kennis over werkpraktijken krijg je ook daar eraan deel te nemen, er iets van te maken en er als onderzoeker zelf zichtbaar in te worden.
Het doel van de werkplaats muzisch onderzoek is bijdragen aan 'goed werk'. We willen kennis (in al haar vormen) ontwikkelen om werkpraktijken van professionals beter te maken met daarbij altijd de vraag: wat maakt het werk goed? Professionals in verschillende vakgebieden zijn steeds vaker op zoek naar werk dat zin 'geeft' en zin 'heeft'. Goed werk voor degene die het doet, maar ook werk dat bijdraagt aan de grotere context van samenleving. En dan gaat het daarbij ook nog om 'goed' werk in de zin van kwaliteit van het werk en kwaliteit van de relaties tussen de mensen die met elkaar samenwerken.
Regisseur van deze werkplaats is Peter Rombouts.
Werkplaats 18/19
In het najaar 2018 starten we met de Werkplaats Muzisch Onderzoek II waarin we - in gezamenlijkheid - op een muzische manier leren onderzoeken, in aanvulling op meer traditionele…
Werkplaats 17/18
In het najaar 2017 zijn we gestart met de Werkplaats Muzisch Onderzoek waarin we - in gezamenlijkheid - op een muzische manier leren onderzoeken, in aanvulling op meer…
WENDINGEN- Festival Muzisch Onderzoek
17 mei 2018 markeerde de start van een nieuwe lectoraatperiode van vier jaar HKU praktijkonderzoek muzische professionalisering (18-22). Wie er waren en hoe we werkten.
literatuur
Hier delen we relevante literatuur (boeken, artikelen, notities, filmpjes etc.) als bron van inspiratie en die behulpzaam is bij het doen van muzisch onderzoek.
onderzoeksinstrumenten
Wanneer we muzisch werken onderzoeken we ook. We onderzoeken door erin te stappen, zichtbaar te worden als onderzoeker en steeds te pendelen tussen spelen, maken, vertellen en…